måndag 14 mars 2011

LCHF - Linfröknäcke










Linfröknäcke

5 dl vatten
1 dl linfrön
3/4 dl sesamfrön
3/4 dl solroskärnor
en näve valfria nötter eller mandlar
1 tsk anis
1 krm salt


Blötlägg linfrön i vattnet och låt stå i 90 minuter. Sätt ugnen på 80 grader. Häll av ev överflödigt vatten från linfröna, blanda sedan alla de andra ingredienserna och klicka ut på bakplåtspapper. Tryck till dem till tunna kakor i vakfri storlek (4 cm i diameter, ca 20 st). Låt torka i en timme i ugnen. Ta ut och lägg på galler och låt torka ytterligare tills linfröknäckebrödet är torrt och ett utmärkt LCHF-bröd!

Jag valde att göra en leverpastejsmacka med saltgurka, en med lagrad ost och paprika och en tredje med hamburgerkött och sockerärter. Åh, som jag har saknat mackor!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar